بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ یک ابزار قدرتمند است که به شما کمک می‌کند در کسب و کارتان به موفقیت برسید. بیزینس کوچ به صاحب کسب و کار کمک می‌کند تا به درکی عمیق‌تر از توانمندی‌ها و نقاط قابل بهبود خود دست یابند، نسبت به اهداف شخصی و کسب و کارشان آگاهی و بصیرت بیشتری کسب کنند.

با یک جستجوی ساده در اینترنت به چندین و چند سایت بر می‌خورید که ادعا می‌کنند می‌توانند کسب و کار شما را متحول سازند، اما بیشتر آن‌ها راهکارهایی بیش از حد کلی‌نگر و عمومی ارائه می‌دهند. به عبارت دیگر منحصراً برای کسب و کار شما و نیازهای آن طراحی نشده‌اند، برای همین هم تأثیر و کارایی چندانی ندارند.

شرایط هر کسب و کار با کسب و کارهای دیگر متفاوت است، نمی‌توان یک فرمول جادویی نوشت و ادعا کرد که افزایش حجم فروش و سوددهی همه کسب و کارها و سازمان‌ها را در پی خواهد شد.
با ایجاد فرهنگ کوچینگ در کسب و کارتان می‌توانید پتانسیل رشد خود و کارکنانتان را به حداکثر برسانید تا عملکردشان بهبود یابد و در نتیجه راندمان کسب و کارتان بیش از پیش شود.


بیزینس کوچ به مانند سایر کوچ‌ها به شما کمک می‌کند تا استعدادها و قابلیت‌های خود را ارتقا دهید، اهدافی برای خود مشخص کنید، به این اهداف متعهد باشید، در تصمیم‌گیری‌های مهم و سرنوشت‌ساز یاری‌تان خواهد کرد، می‌کوشد تا موفقیت کسب و کار شما را مخصوصاً از لحاظ مالی تضمین کند. بیزینس کوچ تمام اطلاعات مربوط به کسب و کار شما را به دست می‌آورد تا چشم‌انداز شما را به خوبی درک کند.

چرا بیزینس کوچینگ؟

فرقی نمی‌کند که صاحب کسب و کاری هستید که مشکلات زیادی دارد یا یک کسب و کار موفق که قرار است از این هم موفق‌تر شود، مهم نیست که کارتان را تازه شروع کرده‌اید یا در میانه راه هستید و چندان هم بی‌تجربه نیستید، یک شرکت کوچک و نوپا هستید یا یک برند بزرگ و خوش آوازه، بیزینس کوچینگ به رشد و ارتقای روز افزون کسب و کار شما کمک خواهد کرد.

اریک اشمیت مدیرعامل اسبق گوگل می‌گوید؛ استخدام بیزینس کوچ بهترین تصمیم حرفه‌ای من بوده، البته اعتراف می‌کنم که کار دشوار و چالش‌برانگیزی بود چرا که به عنوان مدیرعامل یک شرکت موفق که روز به روز در حال پیشرفت و بزرگ‌تر شدن بود، نیازی به یک بیزینس کوچ نمی‌دیدم تا این که یکی از اعضای هیئت مدیرۀ گوگل مرا متقاعد کرد و در نهایت از نتیجه شگفت‌انگیز کوچینگ کسب و کار مرا شگفت‌زده کرد.

تا به حال به این فکر کرده‌اید که برای رشد و توسعه کسب و کارتان به یک بیزینس کوچ نیاز دارید؟

اریک اشمیت در مصاحبه با مجله Fortune به نقل از بیل گیتس گفت؛ همه انسان‌ها به یک کوچ نیاز دارند. بیل گیتس و استیو جابز از دیگر صاحبان کسب و کار بسیار موفق هستند که از خدمات بیزینس کوچینگ بهره گرفته‌اند.

سوالات متداول درباره بیزینس کوچینگ

  1. بیزینس کوچینگ چه تفاوتی با منتورینگ دارد؟  منتورینگ به فرآیند استاد شاگردی گفته می‌شود که فرد برای افزایش مهارت و کسب و تجربه در کنار فرد باتجربه (استاد) قرار می‌گیرد. درحالی که کوچینگ مراجع با کوچ خود همراه می‌شود تا طی فرآیندی پتانسیل های خود را شناسایی و بهبود بخشد. ممکن است در رسیدن به اهداف باهم تشابه داشته باشند اما مسیر و عملکرد آنها متفاوت است.
  2. آیا واقعاً بیزینس کوچینگ به رشد کسب و کارم کمک میکند؟ چطور؟ کوچینگ کسب و کار با تحلیل سازمان شما و اعضای آن و همینطور تنظیم اهداف سازمانی و فردی به رشد حداکثری کسب و کار شما کمک می‌کند و این محدود به مدت همکاری و حضور بیزینس کوچ در کسب و کار شما نیست. ارزشی که کوچینگ به هریک از اعضای گروه اضافه می‌کند که در نهایت تاثیرات مثبت بلند مدتی (مانند مهارت های موثر فردی) برای سازمان ایجاد می‌کند.
  3. آیا صاحبان کسب و کارهای کوچک هم می‌توانند از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کنند؟ فرقی نمیکند کسب و کارتان چقدر بزرگ یا کوچک و نوپا باشد بیزینس کوچینگ به شما در تسریع روند پیشرفت کمک خواهد کرد. مشکل اینجاست که اغلب شرکت‌های کوچک حاضر به پرداخت هزینه های یک بیزینس کوچ نیستند یا آن را کاربردی نمی‌پندارند. اما این را بدانید که نرخ بازگشت سرمایه کوچینگ 700٪ بوده و رضایت مشتریان آن نزدیک به 98٪ می‌باشد.
  4. در اولین جلسه بیزینس کوچینگ چه می‌گذرد؟بیزینس کوچ ترتیب یک جلسه معارفه را می‌دهد و در آن سؤال‌های مفصلی درباره کسب و کار و زندگی مراجع می‌پرسد. این جلسه چیزی در حدود 2 ساعت طول می‌کشد. برخی بیزینس کوچ‌ها پیش از شروع جلسه معارفه یک پرسش‌نامه و یک قرارداد تهیه می‌کنند و از صاحب کسب و کار می‌خواهند به این پرسش‌ها پاسخ داده و قرارداد را امضا کنند. این جلسه معارفه اهمیت بسزایی دارد چرا که سبک و لحن جلسات کوچینگ و نحوه همکاری بیزینس کوچ و صاحب کسب و کار را مشخص خواهند کرد.



بیزینس کوچینگ چه مزایایی دارد؟

نمی‌توان بیزنس کوچینگ را در مشخص کردن و رسیدن به اهداف خلاصه کرد، کوچینگ کسب و کار شما را در مسیر رسیدن به اهداف یاری می‌کند، انگیزه دادن و تشویق از مهم‌ترین عناصر بیزینس کوچینگ به شمار می‌رود. بیزینس کوچینگ به شما کمک می‌کند تا؛

  • نقشه راه موفقیت را ترسیم کنید.
  • مناسب‌ترین افراد را انتخاب و استخدام کنید
  • یک محیط ایده‌آل برای رشد و ترقی کارکنا‌ن‌تان مهیا کنید.
  • باورهایی را شناسایی کنید که شما را محدود کرده و از حرکت باز می‌دارند.
  • این باورها و هر مانع دیگری را از سر راهتان بردارید.
  • متناسب با فرصت‌هایتان یک برنامه استراتژیک بنویسید.
  • مهارت‌های رهبری خود را ارتقا دهید.
  • به دیدگاه بهتر و واضح‌تری از کسب و کار خود برسید.
  • کسب و کار خود را مطابق با ارزش‌ها و اهداف شخصی‌تان پیش ببرید.
  • کارمندانی پرورش دهید که عملکرد و بازدهی بالایی دارند، مسئولیت‌پذیر و پاسخگو هستند.


#imp1